Press "Enter" to skip to content

Toți cunosc vestita sculptură în piatră ce se află la Cazanele Dunării, dar puțini cunosc cine a făcut-o.

Profit de ocazie și încerc să fac cunoscut un nume. FLORIN COTARCEA.
Toți cunosc vestita sculptură în piatră ce se află la Cazanele Dunării, dar puțini cunosc cine a făcut-o.
Toate ziarele scriu despre finanțatorul acestei imense sculpturi, Constantin Drăgan, dar nimeni nu spune despre cel care a făcut prima schiță pe foaie și apoi a muncit 10 ani la această statuie.
El se numește Florin Cotarcea și este contemporan cu noi și sunt foarte dezamăgită că se află într-un con de umbră.
Florin a vândut machete în miniatură cu vestita statuie, dar sutele de turiști care au cumpărat aceste machete, habar nu au că în spatele lor se află cel care a gândit și construit gigantica statuie.
Acum, Florin lucrează în Germania ca montator de schele metalice. Hai să dăm Cezarului ce este al Cezarului și să îl facem cunoscut. În general, în lumea artei, nu finanțatorii rămân în istorie, ci sculptorii. Vă rog distribuiți, și poate vom reuși, măcar atunci când se scrie un articol în presă despre această statuie să-i fie menționat numele. Vă mulțumesc!
Cei 10 alpiniști, Gheorghe Predoni, Ion Predoni, Robert Torok, Petre Negoițescu, Mircea Furlan, Marian Bebe Paștiu, Pavel Boroancă, Dorin Băleanu, Petre Nițu și Ion Cristinel Kiss, alături de “tatăl” lor, sculptorul Florin Cotarcea, de mecanicul Rudolf Cocic, “bunicul”, și de paznicul Petre Roșu, au dat viață unui colos de piatră impresio­nant.

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *