Press "Enter" to skip to content

TAXA ZERO LA GUNOI – O AFACERE DE MILIOANE

Falsa economie pe care primarii PSD ne-au făcut-o cu taxa 0 la gunoi sunt câțiva lei pe lună. Atât ne rămâne în buzunar. În schimb acest proiect umple cu milioane alte buzunare.
În sectorul nostru s-a ajuns la renunțarea la serviciile unui operator privat specializat. Acestea au fost înlocuite, evident, de o companie a primăriei.
Decizia a dus la scăderea calității serviciului nu numai pentru că nu s-a stăpânit domeniul, dar și din cauza lipsei de personal. Primăria aduce zilnic muncitori cu autocarul și de la 60 de kilometri distanță.

Contribuabilii din sectorul nostru trebuie să știe că, în paralel cu Direcția de Salubritate există și societatea de salubritate și deszăpezire S3, care achiziționează nu doar utilaje, dar și terenuri.
Acestea ipotetic ar fi dedicate unor stații de sortare a deșeurilor, însă între timp primăria a rezolvat această problema amenajând o groapă ilegală de gunoi pe malul Dâmboviței, sub pretextul că este o groapă de transfer.

Iar pentru toate aceste “inovații” administrative se cheltuie bani de promovare. Primăria sectorului 3 investește masiv în promovare, evident, tot prin companiile sale. A încheiat anul trecut doua contracte de publicitate cu Smart City Invest S3 de 6,5 milioane lei și de 5,6 milioane lei (aprox. 3 milioane de euro). Banii au vizat campanii despre creșterea numărului de spații verzi, despre sistemul de parcări, despre păstrarea curățeniei. Un milion de euro a costat zicala “fii cu noi, nu fii gunoi”, bani cu care chiar se putea face curățenie în sector.

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *