Press "Enter" to skip to content

Nota de plată uriaşă emisă pentru un pacient COVID-19 din România, care a stat internat doar şapte zile 

Nota de plată uriaşă emisă pentru un pacient COVID-19 din România, care a stat internat doar şapte zile.

Pentru un singur pacient internat în luna aprilie în Spitalul Municipal Câmpina (SMC), unitate suport-COVID-19, cheltuielile de spitalizare s-au ridicat la fabuloasa sumă de 168.261,969 lei pentru şapte zile de internare. Valoarea uriaşă apare în devizul care însoţeşte documentele de externare ale unui singur bolnav.

Pacientul în cauză a primit mâncare de 49 de lei, medicamente de 43 de lei, i s-au făcut analize de 172 de lei, iar restul de 167.965 lei reprezintă ”cheltuieli aferente spitalizării”.

În afară de cheltuielile cu tratamentul şi mâncarea, în rest regăsim ”cheltuielile spitalului cu întreţinerea, cu personalul TESA, cu eforturile suplimentare pentru echipamentele de protecţie, cu service pentru aparatură. Toate aceste cheltuieli se regăsesc în final pe ziua de spitalizare”, a explicat medicul Călin Tiu, managerul SMC.

Totul este legal, bolnavul nu va plăti nimic, dă asigurări managerul spitalului. S-a ajuns în această situaţie dat fiind că în luna aprilie, la spitalul din Câmpina au fost foarte puţin pacienţi internaţi, iar toate cheltuielile aferente unei unităţi medicale s-au împărţit la numărul de bolnavi trataţi.

Începând cu luna iunie, devizul la externare va fi mult mai mic faţă de luna aprilie pentru că a crescut foarte mult numărul pacienţilor bolnavi de COVID-19 internaţi în unitatea suport de la Câmpina, dă asigurări medicul Tiu.

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *