Press "Enter" to skip to content

Lukașenko a învățat meserie de la Iliescu. Muncitori aduși cu autocarele la Minsk: „V-am chemat aici pentru a vă apăra țara”

Dictatorul Lukașenko pare că a învățat ceva din mineriadele orchestrate în anii ’90 de un alt ex-comunist notoriu, Ion Iliescu. Dictatorul din Belarus a apelat la muncitori pentru „a apăra țara”, în contextul demonstrațiilor anti-guvernamentale, cam la fel cum Iliescu aducea cu trenurile la București minerii în 1990.

„V-am chemat aici nu pentru a mă apăra pe mine. Pentru prima dată într-un sfet de secol v-am chemat pentru a vă apăra țara și independența ei”, a declarat președintele statului Belarus, Aleksandr Lukașenko în Piața Libertății din Minsk, în timpul unui minting pro-guvernamental. Potrivit BBC, la eveniment au fost aduși cu forța sute de muncitori.

Un miting pro-guvernamental are loc în capitala Belarusului, unde sute de muncitori ar fi fost aduși cu forța, sub amenințarea pierderii locurilor de muncă. Evenimentul are loc în contextul în care protestatarii nemulțumiți de realegerea lui Aleksandr Lukașenko pregătesc o manifestație de amploare, la șapte zile de la scrutinul controversat, iar lidera opoziției, Svetlana Tihanovskaia, refugiată în Lituania, le-a cerut oamenilor să manifesteze pașnic. 

Mii de persoane au fost arestate în Belarus, în urma protestelor care au avut loc după ce preşedintele în exerciţiu Aleksandr Lukaşenko și-a reînnoit pentru a șasea oară mandatul în urma unui scrutin trucat.

Distribuie

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *