Press "Enter" to skip to content

Jurnalistul Mirel Curea dezvăluie manevra pe care o fac autoritățile pentru a obține un număr mare de infectați la teste: „Testările NU se fac comunitar, ci țintit, doar în grupele de risc!”

În ultimele zile, oficiali din Ministerul Sănătății, dar și politicienii aflați la Guvernare au vorbit despre înmulțirea cazurilor de coronavirus și pericolul care îi poate paște pe români. Adică extinderea îmbolnăvirilor și revenirea la starea de urgență.

Mirel Curea, jurnalist al „Evenimentului zilei”, a postat sâmbătă seara, pe contul de Facebook, un mesaj în care explică modul în care au apărut cifrele care îi îngrijorează pe oficiali. El remarcă faptul că testările se fac pe grupele de risc, nu comunitar. Astfel, creșterea există, chiar dacă la nivel global se poate vorbi despre o scădere!!!

„Am explicația!

Postarea de mai jos a generat câteva telefoane de la persoane foarte bine informate, care mi-au răspuns la o întrebare majoră: Ce este cu creșterile astea în dinamica infectărilor cu Coronavirus în rândul populației din România?

Răspunsul este că Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică din toată țara, nu testează comunitar, ci doar țintit în grupele de risc, mai precis în unitățile care aparțin de Direcțiile de Asistență Socială. Și mai exact, în căminele de bătrâni.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile
Actualizare 19.06.2020
Recomandări de prioritizare a testării pentru COVID-19:
[…]
9. Persoane instituționalizate asimptomatice – de 2 ori pe lună;
10.Personalul de îngrijire din centre rezidențiale – de 2 ori pe lună”, a scris Mirel Curea în postarea de pe Facebook.

Nota mea: dacă așa stau lucrurile, atunci este clar că Guvernul vrea să ne mențină cu orice preț în restricții, până la sfârșitul anului. Asta ar explica și de ce Firea, primarul Bucureștiului, nu a fost susținută pentru a face o testare comunitară în Capitală și de ce nici autoritățile medicale nu au planuri reale pentru o testare comunitară la nivel național. Pentru că o testare comunitară ar putea dovedi că Starea de Alertă nu este necesară, că pericolul nu este nici pe departe așa cum este prezentat!!!

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *