Press "Enter" to skip to content

În ziua de 28 Iulie 2020 a încetat din viață Mohamed Mashally numit “doctorul săracilor”.

OAMENI MODEL…

În ziua de 28 Iulie 2020 a încetat din viață Mohamed Mashally numit “doctorul săracilor”.

Absolvent al Facultății de Medicină în 1967 cu 110 cum laude, dr. Mohamed Mashally a vizitat săracii din orașul său natal din Egipt timp de peste 50 de ani, pacienți musulmani, creștini, copți …

Făcea totul gratuit din clinica sa modestă, dedea bani celor mai săraci pacienți pentru a-și cumpăra medicamente luând câțiva bănuți (mai puțin de un €) doar de la pacienții care stăteau mai bine financiar (bogătașii nu-l vizitau niciodată, ei aveau medicii lor recunoscuți).

Pacienții se aliniau în fiecare zi în fața umilei sale clinici, unde dr. Muhammad lucra 10 ore pe zi, de la 9 la 19:00 pentru a trata cât mai mulți oameni.

Muhammad Mashali nu a avut niciodată o mașină, nici măcar un telefon mobil. Mergea de acasă la clinică pe jos. Când unul dintre domnii înstăriți ai Golfului a aflat despre povestea sa, i-a dat 20.000 de dolari, i-a dat și o mașină pentru a-i fi mai ușor să de deplaseze, dar după un an, la întoarcerea sa în Egipt, bogatul a aflat că Muhammad a vândut mașina. A făcut asta pentru a-și ajuta pacienții săraci, inclusiv pentru a cumpăra materiale și analizatori.

Muhammad Mashaly a spus: “după ce am absolvit facultatea am realizat de fapt, greutătile prin care a trecut tatăl meu și cum și-a sacrificat întreaga viață pentru ca eu devenin medic. I-am promis Creatorului că nu voi lua un ban de la săraci și voi trăi o viață în slujba aproapelui meu, indiferent de cultură sau religie”.

Un om care și-a dedicat întreaga viață nevoiașilor și bolnavilor.
Cel Atotputernic să-l țină în odihna Sa.🙏

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *