Press "Enter" to skip to content

„Aţi lăsat-o să moară ca un câine! Aţi băgat-o în sac şi ziceţi că are COVID, nemernicilor!” – scandal la Craiova

Doi fraţi acuză personalul medical de la Spitalul de Urgenţă din Craiova că au fost obligaţi să-şi înmormânteze mama decedată de cancer conform protocolului COVID-19, cu toate că femeia nu fusese infectată”, informează Adevărul.ro

Concret, la sfârşitul săptămânii trecute, cei doi, frate şi soră, s-au prezentat la Spitalul de Urgenţă din Craiova să-şi ridice mama decedată. Aici, aveau să afle că trupul femeii decedate fusese băgat într-un sac negru, iar familia era obligată să-l ducă imediat la cimitir. Cei doi însă şi-au exprimat indignarea şi au cerut explicaţii.

„În mod normal, se testează la 6 zile de la contact, dânsa n-a mai apucat să fie testată, dar rămâne în continuare suspectă. De aceea a venit în sac, asta-i procedura. Pentru a evita îmbolnăvirea pentru toată lumea”, a fost explicaţia dată de o asistentă.

Fiica persoanei decedate a întrebat: „Atunci de ce ne-aţi dat hainele mamei acasă? Dacă erau infectate?”.

„Aţi lăsat-o să moară ca un câine. Nu ne-aţi spus nimic. Ne-aţi băgat mama în sac şi ziceţi că are COVID, nemernicilor! Cum să se infecteze de la o altă pacientă? Ea a stat singură în salon”, au acuzat copiii femeii.

Sursa citată mai precizează că, potrivit conducerii spitalului, pacienta operată de cancer de colon fusese iniţial singură în salon. Înainte de a deceda, însă, a dormit alături de o altă pacientă care s-a dovedit a fi pozitivă şi care ulterior a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova.

„Nu am mai apucat să-i facem testul COVID pentru că a decedat. Dar a intrat în contact direct cu un pacient pozitiv şi era normal să o considerăm suspectă. Ăsta-i protocolul, dar nu toţi oamenii înţeleg”, a declarat Bogdan Fănuţă, directorul medical al spitalului.

După scandalul iscat, medicii aveau să descopere că pacienta care fusese testată pozitiv avea un nivel scăzut la încărcătura virală a probei recoltate, astfel că persoana decedată a putut fi dată familiei fără protocol COVID.

În aceeaşi situaţie s-a găsit şi un bărbat care a povestit că a păţit acelaşi lucru cu bunica sa, despre care medicii i-au spus că i-o „livrează pe protocol COVID”.

Articolul complet aici

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *