Press "Enter" to skip to content

Un miner sarac a dat lovitura dupa ce a descoperit o piatra pretioasa rara. A incasat peste 3,3 milioane de dolari 

Un miner sarac din tara africana Tanzania a facut cea mai norocoasa descoperire din viata lui – doua pietre pretioase imense, cele mai mari descoperite vreodata in aceasta tara. Gratie acestei descoperiri, el va primi un cec de 3,35 de milioane de dolari, relateaza The Guardian, conform Digi24.

Cele doua pietre pretioase violet-albastre, fiecare de dimensiunea unui antebrat, au fost descoperite de Saniniu Lazier intr-una din minele tanzaniene din nordul tarii. Minele sunt inconjurate de un zid pentru prevenirea traficului de astfel de pietre direct din mina.

„Dam o petrecere mare maine”, a spus minerul, un om sarac care traieste de pe o zi pe alta din munca pe care o face in subteran. „Vreau sa construiesc un mall si o scoala. Vreau sa construiesc scoala in apropiere de casa mea. Sunt multi oameni saraci aici care nu isi permit sa isi duca copiii la scoala”, a mai spus el.

Prima piatra pretioasa descoperita cantareste 9,27 kilograme, iar a doua 5.103 kilograme. Tanzanita este o piatra pretioasa care poate fi gasita doar intr-o mica regiune din nordul accestei tari.

Minerul va primi din partea Bancii Nationale a tarii un cec de peste 3 milioane de dolari, dupa ce institutia a decis cumpararea celor doua pietre. El a fost felicitat si de presedintele Tanzaniei prin telefon.

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *