Press "Enter" to skip to content

Un judecător anti-drog şi soţia acestuia au fost ASASINAŢI în Mexic

Un judecător mexican anti-droguri şi soţia sa au fost împuşcaţi mortal marţi în casa lor din vestul ţării, a anunţat procuratura generală, potrivit DPA

Judecătorul Uriel Villegas Ortiz şi soţia sa au fost ucişi într-un atac armat în locuinţa lor din Colima, la circa 700 de kilometri vest de Ciudad de Mexico.

Două fiice minore şi o angajată a familiei au supravieţuit atacului, în care au fost trase circa 20 de focuri de armă, conform presei locale.

Ortiz se ocupa de cazuri legate de fiul unui important traficant de droguri mexican, liderul cartelului Jalisco Nueva Generacion, Nemesio Oseguera Cervantes, supranumit ‘El Mencho’.

Fiul traficantului, Ruben Oseguera Gonzalez, supranumit şi ‘El Menchito’, a fost extrădat în SUA la începutul anului.

Trecut de 40 de ani, judecătorul, care lucra în Colima de doar patru luni, se ocupa de cazuri de trafic de droguri şi de alte forme de crimă organizată.

Statele Colima şi Jalisco sunt bastioane ale respectivului cartel al drogurilor.

Atacul de marţi a fost condamnat cu fermitate de preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Arturo Zaldivar, şi de ministrul de interne, Olga Sanchez Cordero.

Ministrul de interne le-a cerut autorităţilor să investigheze cu celeritate acest caz.

Înainte de această crimă, sistemul judiciar a anunţat că securitatea judecătorilor şi a familiilor lor va fi intensificată.

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *