Press "Enter" to skip to content

Șoc și groază! Soldații sovietici, omagiați la Turda, pe post de Eroi Naționali!

După 76 de ani de la ororile săvârșite de armata sovietică de ocupație, România încă mai omagiază, cinstind cu flori, coroane și momente de reculegere, soldații ruși ”eliberatori”, considerându-i Eroi Naționali cu acte-n regulă!

O astfel de ceremonie jenantă, ba chiar revoltătoare, scrie România Liberă, s-a petrecut pe 28 mai, la Turda, acolo unde oficialitățile administrative locale, atrăgând în incompetenta lor decizie și participarea câtorva cadre militare, au confundat cimitirul ”eroilor” sovietici cu cimitirul eroilor români, depunând coroane de flori și oferind onoruri militare soldaților ruși, nu celor români.

Pentru ca momentul penibil să fie dus până la capăt, după ce puținii cetățeni prezenți la eveniment au atras atenția oficialilor asupra gravei greșeli, reprezentanții autorităților și ai armatei au mutat la final coroanele depuse la momentul rușilor pe parcela destinată soldaților români.

”Învățați unde vă sunt eroii!”

Manuela Moldovan, coordonatoarea mai multor campanii care vizează conservarea și reabilitarea Cimitirului Eroilor Români din Turda, a fost cea care a luat atitudine față de reprezentanții Armatei care au participat la eveniment.

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *