Press "Enter" to skip to content

Să ne rugăm pentru țara noastră! Se anunță cele mai mari inundatii si viituri din ultimii 200 de ani !

ANUL 2020 : acest an am avut si pandemie, seceta (estul tarii) si acum inundatii.
ANUNT OFICIAL , din anul 1820 nu a mai fost asa ceva
Se anunță cele mai mari inundatii si viituri din ultimii 200 de ani ! Zeci de localități sunt sub ape. Elicopterele au intervenit.
Potrivit Administraţiei Naţionale „Apele Române”, indundațiile înregistrate în ultimele zile sunt istorice. Acest lucru nu s-a mai întâmplat în România de peste 200 de ani.
Situația este destul de gravă, având în vedere faptul că în ultimele trei zile, au fost înregistrate precipitații cumulate 150 l / mp – /170 l / mp care au condus la formarea unei viituri istorice pe râul Timiș.
(Sursa : Apele Române)

Via: Paul Ion

loading...

One Comment

 1. Ion Friptu Ion Friptu 22 iunie 2020

  (În lume există foarte multe luntri și bărci de salvare însă, ca professional în domeniu știu că această luntre are proprietăți unicale și foarte importante, anume pentru salvarea urgentă a obiectelor voluminoase și a animalelor domestice pe spații inundate cu adâncimi mici. La mine pe foița facebook am postat succinct imaginea și proprietățile descrise. A abandona această donație oferită din suflet poporului roman, este un gest de necuviință și rea educație. Însăși România ar putea salva cu aceste luntrii multe țări. I.F.)

  Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențial
  al României în Republica Moldova,
  Excelenţei sale d-lui Daniel Ioniță
  De la Ion Friptu, cetățean al R. Moldova,
  cercetător netitular a istoriei marine autohtone
  al Muzeului National de Etnografie și Istorie
  Naturală., dom.: Chișinău, mob:0691 622 88.

  În rezultatul intensificarii cataclismelor naturale pe pământ multe țări în Uniunea Europeană, inclusiv România și Republica Moldova periodic sânt supuse inundațiilor masive a localităților și terenelor agricole, care ne provoacă prejudicii materiale enorme.
  Avem onoarea să propunem specialiștilor Departamentului pentru Situații de Urgență, responsabili de organizarea și asigurarea operațiunilor de salvare și evacuare a populației și averii sinistraților, pe lăngă mijloacele de salvare existente la moment, crearea urgentă a unei ambarcațiuni universale pentru salvare și evacuare cu posibilități speciale unicale în baza luntrei acva-car «NOI» – înzestrată cu elemente de cuplare în plan longitudinal și transversal, care poate fi propulsată cu tijă, vâsle și motor mobil, pentru transportarea diferitor încărcături inclusiv celor voluminoase și a animalelor domestice pe spații acvatice cu adâncimi reduse și mici, crearea urgentă a podețelor de trecere temporară și alte activități în localitățile amplasate nefavorabil pe țărmurile mărilor și pe malurile râurilor supuse periodic inundațiilor.
  Imaginea, desenele și descrierea generală a calităților specifie acestei luntri unicale de salvare și evacuare se alătură în Proiectul initial de inovare tehnologică Anexa № 1.
  27.XII.2019. Respectuos, Ion Friptu
  P.S: Scrisoarea a fost înregistrată la Ambasada României: Nr:4695 / 27.12.2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *