Press "Enter" to skip to content

ROMÂNIA REVINE LA STAREA DE URGENȚĂ DE PE 1 IUNIE?! ANUNȚUL CARE DĂ FIORI

Ieri, în România au fost înregistrate 213 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, ceea ce reprezintă, din păcate, o creștere bruscă. Sunt, practic, cele mai multe cazuri înregistrate de la intrarea în vigoare a stării de alertă, aproape dublu față de cele de vineri.

Secretarul de stat Horațiu Moldovan spune că ne aflăm pe un ”platou descendent”, totuși, și că rata de vindecări depășește 50%. Însă trebuie menținute regulile stabilite, tocmai pentru a ne menține pe acest trend descendent. Totuși, în weekend s-a înregistrat o ”explozie” socială, iar efectele pot fi negative pe termen lung.

„Numărul de infectări este pe un platou ușor descendent, numărul de decese a scăzut. Global, mortalitatea e sub 6%, o valoare bună la nivel european. Rata de vindecări depășește 50%, a atins în unele zile 60%, este cea mai bună din Europa. Asta înseamnă că măsurile implementate și organizarea spitalelor au fost corecte. Dacă reușim să menținem anumite reguli stabilite sperăm să ne încadrăm în trendul descendent. Dacă în weekend a fost un moment de explozie socială, cred că lucrurile se vor mai calma”, a declarat Horațiu Moldova, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *