Press "Enter" to skip to content

România nu se mai face bine. Lipsa de educație, legile proaste și bugetarii ignoranți ne țin la coada Europei.

România nu se mai face bine. Lipsa de educație, legile proaste și bugetarii ignoranți ne țin la coada Europei.

Ieri am intrat în România cu mașina (zborurile nu au fost reluate încă). O experiențâ tristă. Reprezentanți ai DSP-ului echipați cu combinezoane umăr la umăr cu polițiști de frontieră fără mască sau cu masca agățată de bărbie, șoferi obosiți și nervoși cărora li se cereau acte imposibile (contracte de muncă în original și traducere legalizată) care se certau nas în nas de la câțiva cm. distanță cu oficiali care nu purtau mască, pietoni aliniați pentru termometrizare (impusă doar acelora care treceau pe jos dar nu și acelora care treceau cu mașina) cu masca sub nas sau deloc. Nicio distanță între ei. Erau tratați ca animalele și se comportau ca atare. Un haos. O bataie de joc.

Nimănui nu-i pasă de fapt de riscul de contaminare. Niciun oficial nu intervenea pentru păstrarea distanței sociale (2 m) sau purtarea corespunzătoare a măștilor. Nici nu ar fi avut cum atâta timp cand ei înșiși nu o făceau. Interesele lor nu au de fapt nicio legătură cu pandemia. Călătorii vor să treacă granița căt mai repede. Oficialii vor să ”trimită la București” porcăriile alea de declarații de izolare la domiciliu ca să dovedească că ”respectă legea”. Atât!

Nici acum nu înțeleg de ce eu care vin din țari europene cu 400/100 de cazuri active/noi (Austria) și 100/0 (Slovacia) într-una cu peste 4000/200 de cazuri active/noi (România) intru îi izolare la domiciliu în timp ce sute de mii de oameni care locuiesc în România au liber la îmbulzeală (s-a deschis sezonul la mare, la munte și terase).

După ce am intrat în țară am început să mă enervez. Nu pentru că erau restricții de viteză de 60 Km pe ora pe autostradă (uitate de la surpările recente ale marilor realizări PSD-iste), nu pentru că Valea Oltului era complet nemarcată ci pentru ca eram SINGURUL care purta mască la benzinării, în magazine și în piețele agro-alimentare unde era afișat clar ca trebuie să porți mască. La un moment dat am început să mă simt chiar prost/fițos….

Concluziile mele la 24 de ore de la întoarcerea în țară sunt două:

  1. Trebuie să schimbăm clasa politică care face legi proaste și angajează pe pile lucrători incompetenți. Asta o putem face la toamnă și la iarnă.
  2. Trebuie să avem răbdare pentru ca oamenii să aibă timp sa se educe. Pentru asta este nevoie ca punctul 1 să se realizeze și apoi…..mulți ani pentru ca piramida valorilor false împământenită de PSD de atâta amar de vreme să fie răsturnată și să prindă noi rădăcini mult mai sănătoase.
loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *