Press "Enter" to skip to content

Record ISTORIC de temperatură: +38 de grade în Siberia

Nu mai puțin de 38 de grade s-au înregistrat, sâmbătă, într-un sat din Seiberia. De altfel, în aceste luni temperaturile au fost mult peste medie în această regiune.

Specialiștii spun însă că în satul Verhoiansk temperatura a fost cu 20 de grade mai mare decât normalul acestei perioade, scrie Washington Post.

În Verhoiansk minima absolută a fost de -68 de grade, iar în cea mai rece zi de iunie au fost sub -7 grade. În iulie, minima absolută a fost de -3 grade, iar în august, -10 grade.

Verhoiansk este în uriașa și foarte răcoroasa regiune Iakuția, la peste 5.000 km de Moscova. Stația meteo face înregistrări începând cu 1885. Ar fi, spun rușii, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată dincolo de Cercul Polar, mai cald decât în Alaska unde au fost 37 de grade.

Și nopțile au fost extrem de calde, la Verhoiansk minima a fost +16 grade.

Și în alte orașe extrem de friguroase prin tradiție temperaturile au ajuns la 30-33 de grade.

Siberia a fost însă lovită în acestă primăvară de un val uimitor de căldură și au fost depășite recordurile în zeci de localități. Pe 22 mai, într-un sat din regiunea Krasnoiarsk, Khatanga, maxima a ajuns la +25 de grade, normalul era 0 grade și recordul precedent fusese +12 grade.

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *