Press "Enter" to skip to content

Protestele iau amploare în marile orașe. Intrarea sediului CNN Atlanta a fost vandalizat, iar o echipă Fox News a fost hărțuită, aproape de Casa Albă

Confruntări violente între manifestanți și protestatari au avut loc în peste 20 de orașe mari din SUA, după decesul lui George Floyd, un bărbat de culoare călcat pe gât de un polițist în timpul încătușării. Vineri, polițistul implicat în decesul bărbatului a fost arestat. 

Manifestații au avut loc inclusiv la New York, Washington, Detroit, Los Angeles, Atlanta, Chicago, Denver, Houston, Louisville, Phoenix și Memphis.

Update ora 20:00: Guvernatorul din Minnesota, stat în care a fost omorât George Floyd, a anunțat că va mobiliza în totalitate Garda Națională a statului pentru a răspunde la mișcările de stradă. „Decizia este una fără precedent în utimii 164 de ani, dar situaţia din orașul Minneapolis nu mai are nicio legătură cu omorârea lui George Floyd, ci cu atacarea societăţii civile, inocularea fricii şi perturbarea marilor noastre oraşe”, a fost argumentul lui Tim Walz, citat de CNN.

Update ora 16:50: O echipă de reporteri a Fox News a fost hărțuită și alergată pe stradă de către protestatarii care manifestau în apropiere de Casa Albă, precizează site-ul postului de televiziune. Reporterul Leland Vittert și doi colegi de-ai săi prezentau imagini din piața Lafayette, când mai mulți protestatari i-au înconjurat. Jurnaliștii au fost mai apoi agresați de mulțime, care a spart și o cameră de filmat.

Este a doua echipă de televiziune care trece printr-un incident neobișnuit, după ce vineri o echipă CNN a fost arestată, în timp ce transmitea live de la protestele din Minneapolis.

La Washington, sute de oameni s-au adunat în apropierea Casei Albe, cerând dreptate pentru moartea lui George Floyd. Clădirea a fost închisă complet, de teama mulțimii adunate în apropiere. Administrația Trump a mobilizat Secret Service, serviciul însărcinată cu protejarea liderilor națiunii și a familiilor acestora, pentru a alcătui un perimetru de securitate în jurul clădirii.  

Ulterior, într-un șir de postări pe Twitter, Donald Trump a lăudat intervenția Secret Service: „A făcut o treabă foarte bună astă-noapte la Casa Albă. Nu doar că au fost niște profesioniști, dar și foarte calmi. Am stat înăuntru și le-am privit fiecare mișcare și m-am simțit foarte în siguranță. I-au lăsat pe «protestatari» să țipe și să urle cât de mult au dorit, dar atunci când cineva a devenit prea îndrăzneț sau prea obraznic, l-au lovit tare – nici n-au știut ce i-a lovit. Linia frontului a fost înlocuită constant cu agenți proaspeți, ca prin magie. Grămadă mare, organizată profesionist, nimeni nu a fost nici măcar aproape de a rupe gardul.

Dacă ar fi reușit s-ar fi întâlnit cu cei mai feroce câini și cele mai sinistre arme pe care le-am văzut vreodată. Atunci, oamenii ar fi fost răniți foarte rău, cel puțin. Mulți agenți ai Secret Service abia așteaptă să intre în acțiune. «I-am pus pe cei tineri pe linia frontului, domnule, adoră să facă asta, e antrenament bun” a scris acesta, citat de Digi24.Donald J. Trump@realDonaldTrump

Great job last night at the White House by the U.S. @SecretService. They were not only totally professional, but very cool. I was inside, watched every move, and couldn’t have felt more safe. They let the “protesters” scream & rant as much as they wanted, but whenever someone….127 KInformații despre Reclamele Twitter și confidențialitate49,9 K persoane vorbesc despre asta

În Atlanta, mulțimea a vandalizat numeroase clădiri și mașini de poliție. Inclusiv sediul CNN a fost atacat cu pietre și desenat cu grafitti.Fernando Alfonso III@fernalfonso

Glass getting broken outside the main entrance to CNN’s Atlanta headquarters; protesters cheer

Videoclip încorporat

46,6 K · Atlanta, GAInformații despre Reclamele Twitter și confidențialitate25,6 K persoane vorbesc despre asta

La Detroit, un tânăr de 19 ani a decedat după ce a fost deschis focul în mulțime. Din primele informații, nu polițiștii sunt cei care au tras.

La New York, au fost arestați peste 70 de protestatari.

În Dallas, polițiștii au fost atacați cu pietre și au ripostat cu gaze lacrimogene.

La începutul săptămânii, manifestațiile au fost pașnice, sub forma unor marșuri anti-rasiale, însă în ultimele trei zile, acestea au fost marcate de violențe din partea protestatarilor.

Recent, la Minneapolis, locul unde a decedat bărbatul de culoare, manifestanții au pătruns într-o secție de poliție pe care au incendiat-o.

Membrii unei echipe a postului CNN au fost arestați în timp ce transmiteau în direct despre protestele violente de stradă din Minneapolis.

Deși le-au spus cine sunt și că se află în interes de serviciu, corespondentul Omar Jimenez și colegii săi au fost încătușați.

Au fost eliberați ulterior, la intervenția guvernatorului statului, care și-a cerut scuze pentru gestul poliției.

Protestele violente s-au extins și în Louisville(statul Kentucky), unde șapte persoane au fost împușcate.philip lewis@Phil_Lewis_

Large protest moving through the streets of Louisville for #BreonnaTaylor, a Black woman shot and killed by police who barged into her home

Videoclip încorporat

51,6 KInformații despre Reclamele Twitter și confidențialitate23,4 K persoane vorbesc despre astaMai multe știri

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *