Press "Enter" to skip to content

Premierul Ludovic Orban: Alro Slatina sărbătoreşte, astăzi, 55 de ani de la realizarea primei şarje de aluminiu din România.

Premierul Ludovic Orban: Alro Slatina sărbătoreşte, astăzi, 55 de ani de la realizarea primei şarje de aluminiu din România. În ultimii 15 ani s-au investit peste 700 de milioane de dolari în modernizarea capacităţilor de producţie. Productivitatea a crescut spectaculos, de asemenea, capacitatea de a realiza produse cu valoare adăugată a crescut spectaculos în ultima perioadă şi combinatul este un combinat foarte competitiv, care produce şi generează foarte multe exporturi.

Sigur că am profitat de ocazia care ni s-a oferit, pentru a da nişte veşti bune. O veste bună a fost faptul că schema de ajutor de stat adoptată de Guvernul României şi aprobată de Comisia Europeană va fi pusă în practică în cursul lunii iulie, iar combinatul va beneficia de un ajutor de stat ca şi consumator mare de energie electrică – practic, i s-a redus cu 16% costul certificatului de emisii de dioxid de carbon. De asemenea, a doua veste bună este că suntem aproape gata cu aprobarea schemei de ajutor de stat prin care garantăm creditele pentru marile companii, credite pentru investiţii, pentru capital de lucru, pentru reinvestire, o schemă pe care noi am adoptat-o prin memorandum guvernamental şi va deveni operaţională în maxim 10 zile.

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *