Press "Enter" to skip to content

Povestea lui Grigore Lup, clujeanul care a inventat pantofii de distanțare socială

În timp ce majoritatea micilor întreprinzători nu știu cum să depășească momentul critic provocat de coronavirus, un cizmar din zona Clujului a găsit soluția pentru ieșirea din crizăpantofii de distanțare socială.

Văzând că în luna martie, fluxul de comenzi de încălțăminte s-a întrerupt în mod brusc și că circumstanțele îl obligă să-i trimită în șomaj tehnic pe toți cei 10 angajați ai săi, lui Grigore Lup i-a trecut prin cap o idee genială: aceea de a profita de coronavirus pentru a-și pune din nou afacerea pe picioare.

Pantofii de distanțare socială creați de Grigore Lup
Pantofii de distanțare socială creați de Grigore Lup

Chiar așa, pe picioare, că doar afacerea lui are de a face cu picioarele, nu? Dar cum să profite el de coronavirus pentru a-și vinde papucii? Păi foarte simplu! Dacă oamenii nu sunt în stare să respecte distanța socială impusă de lege, uite că Grigore Lup a venit cu o soluție: pantofi care respectă distanța socială”Nimeni nu respecta distanța socială și mi-am spus: am să fac vreo trei perechi de pantofi, am să îi pun pe internet și am atrag nițel atenția botezându-i pantofi de distanțare socială, spune Grigore Lup încântat de ideea sa.

Ardeleanul în vârstă de 55 de ani recunoaște că la început totul a fost așa, ca o glumă, însă treptat, vestea s-a dus de la o gură la alta și de pe o rețea de socializare pe alta. Și uite așa, Nea Grigore de la Cluj a ajuns să fie cunoscut chiar și peste hotare, iar papucii de diastanțare socială creați de el au ajuns să se vândă cu câte 100 de euro bucata.

Tipuri de pantofi de distanțare socială creați de Grigore Lup

Are clienți care au afirmat că nu cumpără pantofii pentru spectacole artistice de comedie, ci pur și simplu pentru a merge pe stradă. ”Într-o zi m-a sunat o doamnă din Anglia care dorea să cumpere o pereche de pantofi de distanțare socialăpentru soțul ei. I-am arătat modelele pe care le aveam și am întrebat dacă îi vrea pentru o piesă de teatru sau ceva de genul ăsta, la care dânsa mi-a mărturisit că bărbatul ei vroia papucii pentru a-i purta pe stradă”, spune clujeanul.

Grigore Lup, care are o experiență de 39 de ani în acest sector, s-a născut într-o familie modestă de la țară care se ocupa cu cizmăria încă din 1949. Pe la vârsta de 16 ani și-a început cariera în acest domeniu ca ucenic al unui cizmar din Cluj, care se pare că la cei 93 de ani ai săi încă mai confecționează încălțăminte.

Ulterior, a lucrat în mai multe locuri, însă după o vreme, motivat mai ales de faptul că firma la care muncea a renunțat să mai confecționeze încălțăminte făcută de mână, a decis să-și dezvolte și latura antreprenorială. Așa a ajuns clujeanul nostru ca în anul 2001 să-și deschidă propriul atelier de încălțăminte pe care l-a numit AXA Magnolia.

Înainte să se abată peste lume criza coronavirus, Grigore Lup făcea încălțăminte la comandă nu doar pentru oameni de rând, cât mai ales pentru pentru teatre, opere și ansambluri folclorice. Numai că odată cu suspendarea tuturor spectacolelor, s-au orit și comenzile de pantofi.

Pantofii de distanțare socială inventați de ingeniosul ardelean se găsesc la vânzare pe site-ul firmei Axa Magnolia și potrivit creatorului, sunt pantofi de piele, creați manual chiar de mâna lui.

Așadar, dacă vrei să treci de la niște pantofi numărul 40 la alții numărul 75, acum e momentul potrivit. Nu te speria, chiar dacă îi vezi cam mari, papucii cu pricina sunt de fapt un număr normal, doar că de la vârful degetelor începe vârful pantofului confecționat dintr-un material ușor cu umplutură.

Pantofi pentru Distanță Socială

De acum, nu trebuie să te mai îngrijorezi de nerespectarea distanței sociale. Nici nu va trebui să măsori distanța între tine și interlocutorul tău ca să te asiguri că nu-ți suflă-n gură. E suficient ca pe lângă masca de protecțiespălatul mâinilor în mod regulat, dezinfectarea frecventă a mâinilor, să porți pantofii lui Nea Grigore. Iar dacă interlocutorul tău poartă și el pantofi de distanțare socială, treaba-i oablă. Nu știm în ce procentaj te vor proteja de coronavirus, dar un lucru este clar: vei ieși în evidență… Așa cum la vremea potrivită a ieșit în evidență și Nea Grigore. Și cine știe dacă nu cumva de acolo se poate naște vreun alt business de succes sau vreo altă idee genială?

Singurul impediment? Va trebui ori să iei taxiul, ori să îți adaptezi mașina la noii papuci de distanțare socială.

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *