Press "Enter" to skip to content

Piscina naturală, cu apă termală, minunea turistică a lumii, de văzut o dată-n viață…

Cum ar fi ca, după lunga izolare, să simţim zilele blânde cu soare mult, cu valuri turcoaz şi cu leneveală pe şezlong? Vă propunem, astăzi, să vizităm împreună o piscină naturală, situată aproape de capitala Greciei, Atena, unde apa e mereu caldă, chiar şi în zilele mai răcoroase. Ştim că Atena înseamnă, mai întâi de toate, Acropole, Parthenon și Plaka, dar, în jurul metropolei, există şi locuri mai puţin ştiute, numai bune pentru o relaxare totală, după toată această perioadă zbuciumată.

Lacul Vouliagmeni sau comoara ascunsă a rivierei Ateniene

Dacă în această vară, vă gândiți să dați o fugă până în Grecia, pe lângă obiectivele „must see” din Atena, să puneți, neapărat, pe listă și Lacul Vouliagmeni, aflat la doar 25 de kilometri de oraş. Noi am fost uimiţi să descoperim aici un colţ de rai, o minune a naturii care merită savurată pe îndelete.

Lacul Vouliagmeni sau lacul scufundat este un golfuleţ liniştit, cu apă turcoaz-verzui, ascuns între stânci imense şi înconjurat de pini. Este o adevărată piscină naturală, cu apă caldă, în orice anotimp. Temperatura apei este constantă are între 22 și 29 grade, pe tot parcursul anului, și are proprietăți terapeutice. Fix ce-ți trebuie ca simți vara așa cum trebuie.

(Sursa foto: Vouliagmeni Lake FB)

Lacul este împrospătat mereu de apa sărată a mării, dar și de o rețea de tuneluri subterane, cu izvoare termale. Să nu vă speriați, atunci când faceți baie, dacă simțiți că vă gâdilă ceva. Sunt peștișorii Garra Rufa – peștii spa – care, dacă îți răcorești picioarele în apă, vin să-ți facă un masaj demn de cel mai exclusivist spa. În zonă, poți face plajă, sunt umbrele și sezlonguri, dar și un restaurant cu mâncare tare bună.

Lacul Vouliagmeni poate fi escapada perfectă pentru o excursie de o zi din Atena. Zona este protejată, fiind inclusă pe lista oficială a spa-urilor naturale din Grecia. Laguna s-a format acum 2000 de ani, după ce tavanul peșterii s-a prăbușit în urma unui cutremur.

(Sursa foto: Vouliagmeni Lake FB)

BINE DE ȘTIUT:

Lacul Vouliagmeni este situat la doar 25 kilometri de Atena. Poți ajunge aici şi cu mijloacele de transport în comun din Atena, dar și cu metroul până la staţia Elliniko, apoi autobuzul 122. Locul poate fi vizitat zilnic între orele 8:00 – 19:00. Taxa de intrare este 15 euro

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *