Press "Enter" to skip to content

O noua victorie majora a USR. „DNA-ul padurilor” a primit vot final pozitiv in Parlament: „Astazi s-a concretizat un vis al USR”

Deputatul USR Stelian Ion anunta ca si Senatul a votat favorabil pentru poiectul USR de infiintare a „DNA-ului padurilor”.

„Astazi s-a concretizat un vis al USR: am facut un pas inainte in directia apararii padurilor, apelor, solului si aerului din Romania.

A fost votata infiintarea Directiei pentru Investigarea Infractiunilor de Mediu, mai cunoscuta deja drept DNA-ul Padurilor.

Institutiile judiciare in organizarea lor de astazi nu au fost in masura sa apere eficient mediul. Noua structura va fi responsabilizata, va fi specializata, va oferi rapoarte de activitate si va trebui sa-si dovedeasca eficienta.

E important ca guvernul actual si cele viitoare sa puna la dispozitia acestei structuri mijloacele materiale si umane pentru a-si putea desfasura activitatea.

E important ca la conducerea acestei noi structuri de parchet sa fie selectate si numite persoane bataioase, care sa restabileasca respectarea legii. Iar specializarea magistratilor si a politistilor pe aceasta zona de competenta este obligatorie.

Le urez succes tuturor celor care vor activa in cadrul DIIM!

Noi, cei din USR, ne vom implica in continuare in apararea mediului, vom propune imbunatatirea legislatiei pentru a putea lasa copiilor nostri o tara curata, in care sa se bucure de paduri, de natura, de apa si de aer curat”, anunta Stelian Ion.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Mediu (DIIM), o structura creata pe modelul DNA si DIICOT, va functiona cu personal specializat pe cercetarea penala in domeniul mediului si cu specialisti pe tehnica de mediu. Specializarea personalului se va face urmarind exemplele pozitive ale altor state europene si nu numai. DIIM va primi resurse adecvate si va putea colabora cu procurori si politisti judiciari, precizeaza USR.

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si de Garda de Mediu vor oferi DIIM date si informatii despre orice situatie care probeaza o infractiune de mediu.

DIIM va solutiona toate dosarele care privesc impactul de mediu generat de persoane fizice si juridice, in special, dar fara a se limita la, domeniul silvic, calitatea aerului, apei si solului, deseuri, minerit si procese industriale.

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *