Press "Enter" to skip to content

Mai bine de 100 de români de la o fermă de sparanghel din Germania, dați afară pentru că au protestat

Un sezonier român la o fermă de sparanghel a primit 5 euro salariul pentru o lună de muncă, după proteste masive la ferma la care a fost angajat. 104 romani care munceau împreună cu el au fost dați afară.

Aproximativ 80 de oameni, majoritatea români, au demonstrat marți în centrul orașului Bonn pentru drepturile sezonierilor români de la o fermă de lângă oraș. Protestul s-a încheiat în fața Consulatului român.

Ferma la care românii lucrează e în insolvență, iar administratorul judiciar este acuzat că își bate joc de muncitori. Aceștia sunt, în majoritatea lor, neplătiți, ei cerându-și salariile restante.

Românii care lucrează la ferma din Bornheim și care protestează de vineri reclamă că au de primit chiar și mii de euro restanțe. General-anzeiger-bonn.de scrie că de luni seara au început să primească o parte din bani, numai că sumele sunt departe de cele din contracte.

Un purtător de cuvânt al sindicatului german care îi sprijină pe sezonierii români în protestul lui a declarat pentru sursa citată că unii dintre lucrători au primit 500 de euro, dar a existat și un caz când un român a primit doar 5 euro, pentru munca din ultima lună.

Pe de altă parte, express.de scrie că administratorul de insolvență a promis că toți românii vor primii salariile în întregime, după ce în week-end i-a anunțat pe 104 dintre ei că nu mai au contractele. Cum preavizul de încetare a contractului de 3 luni e de doar o zi, aceștia au rămas practic pe drumuri.

Ei nu au bani de întoarcere acasă și nici unde să locuiască, dar autoritățile germane le-au promis că fie vor găsi alte ferme unde să muncească, fie îi vor ajuta să se întoarcă în România.

Sursă: observatornews.ro

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *