Press "Enter" to skip to content

Liviu Dragnea este dărâmat. Guvernul demarează acțiunea în forță. Orban confiscă tot. 

Guvernul Orban demarează o acțiune în forță la Insula Belina, pe care, Liviu Dragnea a luat-o de la Ministerul Mediului și a cedat-o Consiliului județean Teleorman, și care, a dat-o mai apoi, firmei Tel Drum, dosar în care fostul lider al PSD are calitatea de inculpat.

Ludovic Orban a anunțat încă de vineri că a semnat o Hotărâre de Guvern prin care Insula Belina va fi retrocedată Ministerului Mediului, iar ministrul Costel Alexe va merge personal acolo să evalueze situația.

„În momentul de față trebuie să vedem care sunt pașii după semnarea acestui proces verbal de preluare. Va trebui să înaintăm către OCPI Teleorman solicitarea de înregistrare și respectiv a dreptului de administrate pentru Agenția Națională Apele Române.

De asemenea va fi necesar să promovăm o acerere de radiere a tuturor mențiunilor privind contractele de închiriere înaintate de CJ Teleorman pentru Tel Drum și toți ceilalți apropiați ai lui Liviu Dragnea.

În acest moment avem doar costuri pentru administrarea bunurilor, reparații curente, întreținerea lucrărilor hidrotehnice și asigurarea integrității construcțiilor.

În acest sens sunt necesare măsuri pentru aplicarea planurilor integrate de management cantitativ și calitativ a resurselor de apă pentru că asta ar fi trebuit să însemne tot ceea ce este astăzi complexul Belina.

Totodată vor trebui depuse diligențe pentru expertizarea construcțiilor ilegale în vederea, fie a obținerii autorizării acestora sau a înlăturării lor în cazul în care normele incidente nu permit autorizarea”, a spus Alexe.

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *