Press "Enter" to skip to content

INTERZICEȚI SCOATEREA DIN ȚARĂ A LEMNULUI ROMÂNESC!

Încă puțin și vagoanele și tir-urile cu bușteni plecând peste graniță ar putea să rămână doar niște amintiri dureroase. Un proiect de lege a fost adoptat de Senat. Propunerea mai trebuie votată de Camera Deputaților si promulgată de Klaus Iohannis.
Se interzice până în 31 decembrie 2030 „scoaterea din țară” a materialului lemnos – buștean, lemn rotund, cherestea și lemn de foc. Încălcarea interdicției este infracțiune de contrabandă, pedepsită închisoarea de la 5 la 10 ani și confiscare extinsă (marfa sau contravaloare, beneficiile și alte sume până la acoperirea prejudiciului)! „Interzicerea exportului” e o scamatorie care îi ajută pe hoți! Comerțul intra-comunitar nu e export! Hoții duc lemnul în orice țară UE fără probleme. Pentru că acest comerț nu e export! „Interzicerea scoaterii din țară” e soluția care poate opri defrișările! Obligați să prelucreze lemnul recoltat doar în industria prelucrătoare din țară, campionii defrișărilor rămân cu buza umflată. N-au decât să plece! În plus, industria prelucrătoare a lemnului din România se poate dezvolta. Locuri de muncă pentru români, taxe și impozite la bugetul țării.
Nu picați in capcană – nu interzicerea exportului, ci interzicerea scoaterii din țară e soluția!
Tot aud că România importă mai mult lemn decât exportă. Dacă lemnul plecat în Ungaria, Austria sau Suedia nu e export, atunci care e realitatea? Dacă e așa, de ce s-ar opune cineva acestui proiect?
Să punem presiune pe deputați și pe Iohannis pentru ca proiectul să devină urgent lege! Și să se aplice cu toată duritatea! Oricine se opune acestui proiectul sau întârzie această lege este complicele ticălos al celor care distrug și jefuiesc pădurile României! Așa să ne-ajute Dumnezeu!

Share masiv și postati pe toată paginile politicienilor!
Facem gălăgie și ieșim in strada ? Nu pe terasa: ieșim in strada pentru păduri ?

Nihil Sine Deo

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *