Press "Enter" to skip to content

Incidentul Teheran – avioanele de luptă iraniene au încercat să doboare o flotă de OZN-uri

“Una dintre cele mai interesante și stranii întâlniri cu OZN-uri este cunoscută sub numele de incidentul Teheran. S-a petrecut în 1976, când piloții iranieni au încercat să doboare o floră de OZN-uri.

La începutul anului 1976, în timpul când Iranul era un aliat de bază al SUA, un fenomen straniu a fost consemnat.

O flotă de mai multe obiecte spațiale zburătoare a fost detectată pe radarul militar. Atunci s-a dat alarma, iar avioanele de luptă s-au dus să intercepteze aparatele de zbor neidentificate.

Avioanele de luptă iraniene au încercat să se apropie de OZN-uri și atunci lucrurile stranii au început să se petreacă. În primul rând aparatura de zbor a încetat să mai funcționeze și din acest motiv piloții erau debusolați.

S-a creat haos în clipa în care motoarele unui avion de luptă iranian s-au oprit.

Se apropiase periculos de mult de un OZN, dar interesant este faptul că avionul nu s-a prăbușit. Piloții au avut ordin să tragă asupra OZN-urilor dar ceva i-a oprit. Ulterior au declarat că nu au putut, de parcă toți intraseră într-un blocaj temporar.

În cele din urmă, incidentul Teheran s-a încheiat fără nicio victimă. Piloții s-au întors teferi la bază, dar debusolați de ceea ce văzuseră. Presa locală a relatat incidentul, dar în acele vremuri oamenii nu credeau că pot exista aparate de zbor neidentificate.

În cele din urmă, un comunicat oficial susținea că piloții nu au văzut nimic deosebit și că din neatenție au urmărit lumina planetei Venus.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/incidentul-teheran-avioanele-de-lupta-iraniene-au-incercat-sa-doboare-o-flota-de-ozn-uri
loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *