Press "Enter" to skip to content

Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara: „Ne așteptăm la un tsunami. Valul doi va fi ca în Italia. În câteva zile, spitalele vor fi depășite”

Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a declarat vineri că se așteaptă la „un tsunami” de infectări cu coronavirus în toamnă, un scenariu „ca în Italia”, și a adăugat că spitalul caută acum medici specializați în terapie intensivă, pentru a putea face față valului preconizat de îmbolnăviri. 

„Trebuie să dublăm sau să triplăm resursa umană. Ne străduim să vedem de unde putem face rost de resurse umane specializate în terapie intensivă, ca să facem față la ce va veni. (La ce vă așteptați?). La un tsunami. Valul 1 o să fie o replică palidă a valului 2, o să vedeți. Și dacă în septembrie – octombrie va începe și gripa și nu se va termina cu nebunelile astea cu antivacciniștii și restul, o să avem ca în Italia”, a declarat dr Cristian Oancea, la Digi24.

„Cei care promovează teoriile conspiraționiste trebuie să plătească într-o formă sau alta. (…) Pentru un grup de iresponsabili o nație întreagă ne aflăm la marginea unui dezastru medical”, a punctat dr Oancea.

Managerul spune că e bine că oamenii se relaxează la mare sau la munte, dar trebuie să respecte regulile de protecție. „E frustrant când tu (medic) stai și dormi în spital și vezi la tv cum nu se respectă regulile”, a adăugat directorul spitalului din Timișoara.

La rândul său, medicul Virgil Musta, șef de secție la ​Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a anunțat vineri că unitatea medicală nu mai are locuri libere pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Medicul spune că numărul de cazuri Covid-19 a crescut alarmant și în județul Timiș, înregistrându-se o majorare și a numărului de forme severe și critice, precum și de decese. 

„Toate acestea se datorează și faptului că o parte dintre concetățeni nu repectă nicio regulă, dând crezare fake news-urilor, teoriilor conspirației sau falselor îndemnuri la libertate. Fiecare este liber să facă ce vrea cu viața și sănătatea lui, până în punctul în care pui în pericol sănătatea celorlalți. Este în primul rând vorba despre respectul pentru ceilalți, care ar trebui să primeze, indiferent de măsurile impuse sau nu de autorități.

Deși sunt convins că marea majoritate a populației a înțeles corect situația, este responsabilă și respectă regulile, există și destui care nu o fac sau nu o mai fac, iar asta riscă acum să creeze probleme majore tuturor: creșterea numărului de infectări, umplerea spitalelor și mai ales a secțiilor de ATI”, a scris dr Virgil Musta pe grupul online City Doctors, o comunitate care își propune să ajute la îmbunătățirea comunicării dintre medici și pacienți, în perioada pandemiei

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *