Press "Enter" to skip to content

Ciprian, pompierul care a salvat un bebeluș din calea viiturilor, ieșise din tura de 24 de ore însă s-a întors după copil

Ciprian, pompierul care a salvat un bebeluș din calea viiturilor, ieșise din tura de 24 de ore însă s-a întors după copil. Pompierul care a salvat un bebeluș din calea viiturilor este un adevărat erou.

Ciprian a fost unul dintre salvatorii care au intervenit în localitatea Rodna, grav afectată de inundații, pentru a-i salva pe sinistrați. Printre aceștia, și un copil de doar câteva luni.

Imaginea cu pompierul care ține în brațe bebelușul înfășurat într-o pătură a emoționat o țară întreagă.

Deși abia ieșise dintr-o tură extenuantă de 24 de ore, Ciprian nici nu a stat pe gânduri când a fost din nou solicitat să intervină unde era nevoie de el, pentru salvarea unei familii blocate în casă.

Ciprian are o experiență de 14 ani în salvarea de persoane, având la activ câteva mii de intervenții.

Ministrul Marcel Vela a relatat pe Facebook întreaga operațiune din localitatea Rodna, lăudând gestul admirabil al pompierului.

„Ciprian ieșise dintr-o tură extenuantă de 24 de ore, în care, alături de colegii săi, au intervenit să îi salveze pe cei năpăstuiți de inundații. După doar câteva ore, a fost trezit din somn de către comandantul unității.

-Ciprian, trebuie să mergem urgent în localitatea Rodna. S-a produs o viitură puternică, iar mai multe familii sunt blocate în case. Apa crește foarte repede și dacă nu intervenim repede se poate produce o nenorocire. Am alertat toată unitatea…

În mai puțin de 30 de minute, zeci de pompieri salvatori erau adunați în zona afectată, iar comandantul i-a împărțit în mai multe echipe. Viitura creștea în intensitate, iar mulți oameni erau prinși în case.

– Avem o casă în care sunt blocate 6 persoane. Doi sunt copii extrem de mici. Aveți mare grijă, trebuie să-i scoatem pe toți teferi de acolo.”.

Ciprian, pompierul erou: „Pe copii îi voi purta eu în brațe. Am doi copii acasă, știu ce înseamnă grija părintească”

Ciprian s-a legat cu cordelina, a traversat curtea și a pătruns în casă. Acolo se aflau un bărbat, 3 femei și cei doi copii. Un pui de om de doar câteva luni și sora sa de doi ani. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să-i calmeze.

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *