Press "Enter" to skip to content

Ce se întâmplă cu românii veniți din străinătate după 15 iunie. Iohannis a făcut ANUNȚUL

„Măsuri de izolare la domiciliu și de autoizolare au ocupat un spațiu destul de amplu în discuția și analiza noastră. Este important ca ușor, ușor să renunțăm la unele dintre aceste măsuri, acolo unde este posibil. S-a găsit un criteriu obiectiv cu care putem și noi să lucrăm. În acest sens, lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic. Mai exact, unde numărul de îmbolnăviri este de sub 5 cazuri la milionul de locuitori în media ultimelor 14 zile.

Deocamdată, la acest criteriu obiectiv nu se încadrează statele unde se găsesc destul de mulți români, ca să dau doar exemple: nu se califică la relaxare Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia, Olanda. 

Având un criteriu obiectiv, vom urmări cu atenție comunicările de la nivelul UE si vom reacționa și noi”, a spus președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni. 

Președintele a menționat că românii care merg în vacanţe în această vară scapă de izolarea la domiciliu, însă nu a nominalizat țările. Cel mai probabil este vorba de Grecia și Bulgaria, țări cu o rata de infectare redusă.

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *