Press "Enter" to skip to content

Asistentul medical din Brăila care a violat zeci de paciente a fost eliberat după doar…

Un asistent medical care a sedat şi violat zeci de femei internate în secţia unde lucra de la Spitalul Județean Brăila a scăpat de închisoare după patru ani.

Judecătorii de la Tribunalul Brăila au decis că barbatul în vârstă de 61 de ani, asistent medical la Spitalul Județean din oraș, și-a corectat comportamentul și poate să fie pus în libertate, asta deși inițial a fost condamnat la 8 ani de închisoare. El a stat doar 4 ani după gratii, timp în care, spun anchetatorii, a primit și 8 recompense.

Viorel Mîlcu, asistent medical la Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean, a fost arestat preventiv în septembrie 2015, după ce o adolescentă de 17 ani a depus plângere împotriva acestuia, acuzându-l că a sedat-o în timp ce se afla internată pentru o operaţie de apendicită şi a violat-o, rezultatele probelor ADN confirmând acest lucru.

După arestarea sa, poliţiştii au audiat zeci de paciente care au fost internate în secţia de Chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Brăila începând cu anul 2010, cele mai multe confirmând comportamentul deviant al asistentului medical.

Potrivit rechizitorului, asistentul le administra somnifere pacientelor, aspect confirmat de martore şi scos în evidenţă de fişele medicale ale acestora, de reţetele existente în farmacia spitalului şi de declaraţiile medicilor.

În urma probelor administrate, în februarie 2018, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Viorel Mîlcu la opt ani de închisoare cu executare şi obligaţia de a plăti adolescentei de 17 ani daune morale în valoare de 15.000 de euro, alături de Spitalul de Urgenţă din Brăila, însă a fost eliberat după doar 4 ani.

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *