Press "Enter" to skip to content

Aplicație: ai văzut gunoaie pe jos? O mașină parcată anapoda? Pozezi și trimiți! Televiziunile și site-urile pot fi partenere

NOUTATE. Ai văzut o ilegalitate? Gunoi aruncat pe jos? O mașină parcată „pe dos”? Pozezi, trimiți și autoritățile sau televiziunile află imediat ce s-a întâmplat.Publicitate

Aplicația se numește Planet Eyes, fiind dezvoltată Augustin Pleșea, fondator al companiei de curierat Cargus (din care a ieșit în urmă cu mai mulți ani, când a vândut către DHL). Planet Eyes poate fi descărcată de pe site-ul planeteyes.net.

Partener este Asociația Alianță pentru Pădure, condusă de un fost jurnalist.

Cum funcționează?

”Cetățeanul intră pe site și își face cont, descarcă aplicația. Este valabilă atât pe IOS, cât și pe Android. Odată instalată aplicația, cetățenul poate transmite în timp real către autorități (este o listă care se deschide într-un pop-up): garda de mediu, garda forestieră, primării, poliție, jandarmerie etc., acestea fiind alese în funcție de locul de unde se face transmiterea imaginii.

Dacă, de exemplu ești la Tunari și surprinzi o mașină din care se descarcă moloz pe malul apei sau pe câmp, faci fotografia sau filmul și o/îl transmiți către Primăria Tunari, Garda de Mediu Ilfov, Poliția Tunari, Jandarmeria Otopeni (cele din apropiere). Aplicația este extrem de versatilă și foarte ușor de utilizat. Important: este gratuită!”, detaliază pentru Paginademedia.ro cei implicați în proiect.

Televiziunile și canalele media pot fi parteneri în proiect

Canalele media – site-uri și televiziuni – pot fi parteneri în proiect. Cum? Numărele de telefon ale posturilor TV sau ale site-urilor va fi trecut în whatss-up în aplicație, astfel încât mesajul susprins de utilizatori să ajungă și la stațiile partenere.

„Ne dorim ca în lista ”adresanților” (autorități) să punem la dispoziția celor care descarcă aplicația Planet Eyes și o listă a canalelor media interesate. În special canale TV, care printr-un parteneriat să poată prelua și disemina mesajele (după o verificare prealabilă) care anunță acte antisociale!”, explică dezvoltatorii aplicației.

Asociația „Alianță Pentru Pădure”, condusă de un fost jurnalist, partener în proiect.

Partener în proiect este Asociația Alianță pentru Pădure, condusă de fostul jurnalist Laurențiu Ciornei.

„Și prin această aplicație, încercăm să educăm cetățenii pentru protejarea naturii și pentru viitorul copiilor noștri. Sperăm ca, prin această aplicație, să descoperim multe dintre”uscăturile” care fac parte, din păcate din societatea noastră și să încercăm să le îndreptăm”, a declarat Laurențiu Ciornei, fondator Alianța pentru Pădure.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *