Press "Enter" to skip to content

Adevărul care nu se discută despre sclavia negrilor din SUA: Sclavii erau vânduți albilor de micii Regi Africani (negri), iar în secolul al XVII-lea, AFRICANUL Anthony Johnson devine primul negru proprietar de sclavi de pe teritoriul actual al SUA

Societățile de tip sclavagist au dominat lumea, din păcate, în mai toate epocile și pentru lungi perioade de timp. Grecia Antică, deși era o culme a științelor, artelor și democrației, era o societatea sclavagistă. Imperiul Roman, care a fost și este un model urmat de multe state puternice a dus sclavia pe „cele mai înalte culmi”. Și exemplele ar putea continua…

Ceea ce presa neomarxistă din SUA sau din România o să evite cu viclenie să discute, în acest război împotriva lui Trump, mascat de protestele anti-rasism, este faptul că NEGRII AFRICANI au fost, pentru secole, complici la fel de vinovați precum albii în comerțul cu sclavi.

Astfel de detalii veți găsi și pe Wikipedia. Iată un scurt fragment din pagina dedicată Comerțului Transatlantic cu sclavi„Africani au jucat un rol de primă importanță în comerțul cu sclavi, vânzându-și prizonierii de război sau robii cumpărătorilor europeni.  Prizonierii care erau vânduți erau în general din rândul grupurilor etnice vecine sau dușmane. Acești captivi sclavi erau considerați ca nefăcând parte din rândul poporului, grupului etnic sau tribului stăpânilor, ci erau „ceilalți”. Regii africani nu se simțeau în vreun fel responsabili pentru soarta lor. Uneori, erau vânduți răufăcătorii din propriul trib, astfel încât să nu mai comită infrancțiuni în regiune. Numeroși sclavi au fost înrobiți după ce au fost răpiți de la casele lor, sau în timpul raidurilor unor grupuri înarmate, uneori în colaborarea cu europenii.”

Trebuie subliniat faptul că sclavia pe teritoriul african era ANTERIOARĂ perioadei în care europenii s-au implicat în acest comerț, ceea ce înseamnă că europenii au profitat de o situație existentă deja.

Toate aceste lucruri ne arată că africanii au fost parte, au fost complici și sunt la fel de vinovați pentru viața distrusă a celor peste 15 milioane de sclavi care au plecat din Africa spre Europa și Americi și din care mulți au murit în timpul traversării Oceanului.

Dar lucrurile nu se opresc aici. Publicația Historia, într-un articol dedicat istoriei sclaviei în SUA, ne informeză că, „Conform arhivelor Curţii coloniale din Virginia din anul 1622, primii negri din America deveniţi oameni liberi au fost Anthony şi Mary Johnson. Anthony Johnson va deveni însă la rândul lui proprietar de sclavi. De aceea este important să reţinem faptul că propagarea sclaviei în cele 13 colonii americane s-a făcut şi cu complicitatea populaţiei libere de culoare.”

Mai mult decât atât, unii dintre cei care îi biciuiau cu bestialitate pe sclavii negrii găsiți vinovați de ceva, erau la rândul lor NEGRII.

Desigur că aceste informații nu scuză cu nimic crimele și ticăloșia albilor care au făcut comerț cu sclavi sau care au fost stăpâni de sclavi. Nu! Dar ne oferă un tablou mai larg care ne arată că sclavia din SUA a fost posibilă și datorită negrilor care s-au îmbogățit de pe urma ei.

Tocmai de aceea, încercarea de a culpabiliza întreaga populație albă din SUA pentru o tragedie în care au fost implicați bogații Americii (că doar nu credeți că muncitorul alb avea sclavi!!!) și negustorii de sclavi africani (micii regi ticăloși ai Africii), este o uriașă greșeală, cu consecințe greu de evaluat!

Desigur, democrații neomarxiști din SUA care încurajează și provoacă protestele anti-Trump, ca și cum acesta ar fi vinovat de toate nedreptățile din istoria SUA, știu aceste adevăruri dar nu sunt interesați să le discute. Dacă ar face-o, atmosfera s-ar detensiona, iar ei doresc anarhie și capul lui Donald Trump!

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *