Press "Enter" to skip to content

A murit Dumitru Comanescu, bucuresteanul considerat cel mai batran barbat din lume

Dumitru Comănescu, bucureșteanul care deținea recordul de cel mai bătrân bărbat din lume, a murit la vârsta de 111 ani şi 231 de zile. Comănescu s-a născut la 8 noiembrie 1908 în Proviţa de Jos, comuna Drăgănesa, Prahova. În tinereţe s-a remarcat ca unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipol al lui Gheorghe Ionescu Siseşti, fondatorul Institutului de Cercetări Agronomice.

Cu câteva zile înainte de trecerea în neființă, Dumitru Comănescu a primit de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cea mai înaltă distincţie a Bisericii Ortodoxe Române, Crucea Patriarhală.

Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai valoroşi matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să își găsească vocaţia în domeniul cercetării plantelor. A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat efectiv timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică. Abia împlinise 86 de ani când s-a organizat la Bucureşti un concurs pentru experţi agricoli, domnul Comănescu s-a apucat de învăţat şi, din zeci de candidaţi a luat locul 5 pe ţară, așa încât şi-a prelungit activitatea.

loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *